Nyhamns framtid

Vi har i fredags haft möte med företrädare för Höganäs kommun och diskuterat framtiden. Vi hävdar att man måste få konkreta bevis för att något händer med planerna för Nyhamns framtid – det är ju tre år sedan det gjordes en omfattande ”Ortsanalys” för Nyhamn, men sen dess har vi inte sett att några av de förslag som där fördes fram har realiserats.
Det visar sig att kommunens stadsarkitekt och andra instanser inte suttit passiva under tiden, men den här typen av arbete tar tid då det rör sig om markfrågor, planfrågor och annat som måste förankras på alla håll och även fås att hänga samman med annan kommunal planering.
Stadsarkitekten presenterade en preliminär idé där man skissat på ett fyrtiotal bostäder i anslutning till ICA Skeppet och Brunnby FFs idrottsplan, utan att flytta på idrottsplanerna, men möjligen efter att ha förtätat detta område en aning. Det ser intressant ut och kan säkert utvecklas vidare.
Vi resonerade även kring alternativ placering av både parkeringsplatsen vid ICA Skeppet och återvinningsstationen då båda dessa ytor potentiellt skulle kunna utgöra attraktiv plats dels för bostadsbyggnation och dels för en samlingsplats/byggnad för folk och aktiviteter i byn.
Samhällsbyggnadsavdelningen håller för närvarande även på med att titta närmare på planerna för ett nytt vårdboende i anslutning till Nyhamnsgården, i kvarteret där nu Stinsängens förskola mm ligger. Även tankar på Nyhamnsgårdens framtida funktion ligger med i bedömningen.

Vi berörde även de tankar på säkerheten kring väg 111 genom Nyhamn där Byföreningen tillskrivit Trafikverket med förslag på åtgärder. Detta brev har Trafikverket besvarat och kontentan är att man inte avser att göra något alls! Olycksstatistiken är för låg, trafikintensiteten är för låg (i sina mätningar av dygnsmedeltrafik likställer man en nattlig timma i november med en högsommarlördag under sommaren!!) osv och därför anser man inte att man måste åtgärda något all. Kommunen, liksom Byföreningen, ser detta som ett problem och skall därför försöka att med gemensamma krafter ånyo bearbeta Trafikverket för att få förbättringar till stånd. Önska oss gärna lycka till 😦 – jag befarar att det behövs…
Axel, Ordf. i Nyhamn Byförening

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nyhamns framtid

  1. Madeleine Möller skriver:

    Tack Nyhamns Byförening och Axel m.fl.
    Bra att ni tar tag i detta, att det händer ngt. Förslag att skriva en skrivelse med många namn
    från Nyhamn, som underskrift, till Trafikverket.
    Hälsningar madeleine möller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s